hits

Årets mål på årets nest siste dag

Ipswich - Bristol City 2-1. Pitman brassesparket Ipswich Town FC inn i 2017, og jeg feirer med en kavalkade.

 
Målene kan ses her:

 

Phil Hams kampreferat: Ipswich Town 2-1 Bristol City


Seieren kom som lyn fra klar himmel, men du verden så moro! Og viktig. Det hørtes ut på radiosendingen som om stemningen ikke var giftig og at Town-supporterne omsider greide å samle seg om å støtte laget, fra første til siste minutt. Endelig kunne de trofaste på Portman Road rusle hjem med et smil om munnen etter en positiv fotballopplevelse.

Som vanlig når Ipswich vinner er det enkelt å peke på svakheter hos motstanderen. Her hadde Bristol City kun vunnet en av de siste åtte kampene eller noe sånt - og er i meget elendig form. Uansett skal det spilles og vinnes, og siden vi tidligere denne sesongen har mislyktes hjemme mot bunnlagene Rotherham og Cardiff og borte mot Blackburn (uavgjort i alle), smakte disse poengene godt. Dermed har vi faktisk samlet sammen 31 poeng og trenger antakelig bare 15 til for å unngå nedrykk. Det skal gå greit. Vi rykker ikke ned. Neste kamp er mot QPR borte mandag 2. januar. Om vi denne sesongen skal klare å vinne to ligakamper på rad, må det bli nå...

Etter å ha vært til stede på åtte strake Ipswich-kamper, er det nå spilt tre uten min tilstedeværelse. Planen er å holde meg borte i hele januar og februar, men abstinensene merkes allerede, så vi får nå se.

 

2016-kavalkade: Opprykk eller nedrykk?

Vi rykker altså ikke ned, skriver jeg bombastisk i dag. Sesongen er halvspilt, men året er slutt, og jeg runder av med en kavalkade over hvordan jeg i år her på bloggen har vurdert opp- og nedrykksmulighetene. Jeg har vært like ustabil som Ipswich' prestasjoner:

13. januar etter seier over Leeds: "Preston North End er neste motstander på Portman Road. Vinner vi den også, kommer ordet opprykk igjen til å bli tatt i bruk her på bloggen."

3. februar etter seier over Reading: "Dermed henger vi stadig med i opprykkskampen på et slags vis."

9. februar etter tap for QPR: "Det er tunge tider, Championship-tilværelsen synes endeløs."

24. februar etter tap for Hull: "Jeg velger å forberede meg på mer motgang utover våren."

9. mars etter 2-2 mot Bolton: "Hvordan skal vi komme oss ut av denne divisjonen når vi ikke engang klarer å slå Bolton?"

15. mars etter tap for Cardiff: "Det er virkelig trist at vi ikke forsterket laget i januar. Med tanke på hvor nære vi er, tabell- og poengmessig, ville et par gode midtbanespillere gjort susen, og Ipswich Town kunne vært en seriøs opprykkskandidat."

18. mars etter seier over Blackburn: "Tre poeng er tre poeng, og det vesle håpet om blått opprykk er stadig levende."

4. april etter 0-0 mot Wolverhampton: "I mitt hode er Ipswich-sesongen avsluttet, selv om mange serierunder gjenstår i The Championship."

6. april etter 0-0 mot Charlton: "Jeg har nå totalt mistet interessen. Har intet å tilføye og innser at jeg er en medgangssupporter."

12. april etter tap for Brentford: "Sesongen er blitt et eneste stort kaos."

7. mai etter seier borte over Derby: "Jeg har i flere måneder hevdet at Ipswich Town ikke har noe i play off å gjøre, men nå syns jeg det er synd vi ikke skal delta."

9. juli i en sommerstatusoppsummering: "Vi spiller i The Championship. Fast. For 15. sesong på rad skal vi nå mislykkes med å komme oss ut av denne divisjonen. Ipswich er engelsk fotballs bauta. Vi lar oss ikke rikke."

7. august foran serieåpningen: "Opprykkshåpet stiger fort med sånne nyheter. Vi har nå gode, eller i hvert fall brukbare, spillere på alle plasser."

7. august etter seier over Barnsley i serieåpningen: "Vi ligger på direkte opprykksplass."

15. august etter tap mot Brentford: "Jammen forsvant optimismen fort. Ipswich rakner."

22. august etter uavgjort mot Norwich (og Wolverhampton): "Med korrekt flagging i de to kampene ville Tractor Boys hatt ni poeng og ligget på andreplass."

6. september etter seier over Preston: "Dermed er vi ubeseiret på Portman Road og henger godt med på tabellen."

26. september etter tap for Leeds: "...med Mick vet vi hva vi har, det vil si at vi med enkle midler skraper sammen mer enn nok poeng til å unngå nedrykk."

9. oktober i en landskamppauseoppsummering: "Flere Ipswich-seirer på rad, og dermed klatring på tabellen, er totalt utenkelig akkurat nå."

17. oktober etter 0-0 mot Blackburn: "Ipswich holder nå stø kurs for nedrykk til League 1."

19. oktober etter seier over Burton: "Orden er gjenopprettet: Ipswich Town ligger foran Leeds United i The Championship. Ipswich er nummer 12 og befinner seg på øvre halvdel, mens Leeds ligger utsatt til på nedre halvdel på 13. plass."

24. oktober etter tap for Newcastle: "Vi fikk bekreftet at vi ikke er i nærheten av opprykk eller play off."

30. oktober etter uavgjort mot Rotherham: "Kan Ipswich snu på flisa? Skeptisk."

27. november etter seier over QPR: "3-0 er solid på papiret, men det er for tidlig å sette julestjerna på toppen av treet."

4. desember etter tap for Bristol City: "...noen av spillerne mangler viktige basisferdigheter som burde være et minimumskrav for å betalt for å spille fotball i The Championship."

18. desember etter borteseier mot Wigan: "Dermed er det håp likevel. Eller håp og håp. Håp om hva?"

27. desember etter tap for Fulham: "Heldigvis tapte de andre bunnlagene også. Dermed er tabellen til å leve med."

31. desember etter seier over Bristol City: "Nå har vi tross alt samlet sammen 31 poeng og trenger antakelig bare 15 til for å unngå nedrykk. Det skal gå greit. Vi rykker ikke ned."

Come on You Blues!

 

Godt nytt blått år!

 

 

---------------------


Jeg valgte romjulshockey i går. Storhamar - Lillehammer 2-3 etter straffeslag. Over 6000 tilskuere, men stemningen var garantert bedre på Portman Road. Neste hockeykamp borte mot Vaalerengens 5. januar. Siste Storhamar-kamp i den "hallen". Det blir en fest. 

 

#blogg #fotball #ipswich #itfc #championship #kavalkade #efl

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar