hits

For enkelt å gi manageren skylda for alt mulig

QPR - Ipswich 2-1. Mick McCarthys disposisjoner er ene og alene årsaken til dette Ipswich-tapet, sa folk. Jeg er uenig. Syns det er for enkelt å gi manageren skylden alene når vi taper, mens spillerne hylles ved seier. Mick er feil mann i managerstolen, det er greit, men spillerne må prestere bedre.


Banens suverent beste spiller i mandagens kamp, innleide Tom Lawrence fra Leicester City, signerte nok en praktskåring (se Youtube-videoen over). Dessverre misbrukte andre i vår utsøkte Barcelona-bortedrakt sine store målsjanser, mens konsentrasjonen i forsvarstreeren sviktet fatalt et par ganger, slik at Ipswich tapte kampen mot et meget svakt Queens Park Rangers.

Jeg satt hjemme og forsøkte å følge kampen på Dplay. Det gikk helt elendig i første omgang:Dplay slet med teknikken (ikke MMs skyld). Så da ble det lytting til BBC Radio Suffolk. Ifølge kommentatorene spilte QPR meget svakt og vi dominerte ganske greit, men uten å skape det helt store. Hjemmelaget tok tilfeldigvis ledelsen 1-0, helt ut av intet. Et langt innkast ble elendig stusset bakover av Berra. En fin målgivende pasning (ikke MMs skyld).

I annen omgang fikk Dplay sveivet i gang direktesendingen fra Loftus Road (ikke MMs skyld). Inntrykket fra radiosendingen stemte bra. Rotete kamp, to svake lag, men med Ipswich-dominans. Lawrence utliknet med sitt superskudd (ikke MMs skyld). Ipswich var på vei mot en mulig borteseier.

Noen av de tilstedeværende Ipswich-supporterne må ta sin del av skylden for at kampen likevel ikke endte med borteseier.

Da slitne Bru ble byttet ut, runget det sedvanlige BRUUUUU-ropet fra våre supportere, før det gikk over i BOOOOOOO da Douglas jogget innpå. Der og da bestemte de fleste supporterne seg for at byttet var feil, at Mick igjen tok gal avgjørelse, og at Douglas' inntreden kom til å bli avgjørende i vår disfavør. Gamle Douglas er en fyr mange mener er roten til alt ondt og kun presterer elendig. Han er Ipswich' syndebukk.

Så nå var det kjørt. Tap var uunngåelig.

Byttet var kan hende feil, men en fotballkamp må da kunne vinnes selv om manageren har gjort et mystisk bytte, og selv om en av lagets, statistisk sett, svakeste spiller er kommet innpå. Vel å merke dersom alle går inn for å vinne. Når supporterne buer mot egne spillere og spillerne selv begynner å tro at disse supporterne har rett, da taper man selvsagt.

Åssen det hadde gått med en annet bytte, kan ingen vite. Jeg hevder det er stor sannsynlighet for at byttet ikke var feil, men vet jo ikke.

Ipswich Town FC sliter, og vi tror på julenissen om vi mener hele problemet er løst idet manageren slutter og Douglas settes på tribunen. Elendigheten er mye verre enn som så og bortimot uløselig under de rådende forhold (les: klubbens eier). Dette er en stor og interessant materie jeg vil forsøke å greie ut om hvis jeg får ånden over meg en av de nærmeste dagene.

Nå klikker jeg omsider "lagre og publiser". Dette er femte eller sjette utkast. Godt jeg klarte å sove på saken og slette de første skribleriene. Det var mye fælt. Aldri lurt å blogge når man er forbanna. 

Kampreferat fra Phil Ham i TWTD: QPR 2-1 Ipswich Town

 

Neste kamp spilles mot Lincoln City i FA-cupen på Portman Road lørdag. Ipswich fra nivå 2 hjemme mot Lincoln fra nivå 5. Skal på papiret være rått parti, men kommer til å bli jevnt. Bortelaget har solgt nesten 5000 billetter til kampen, og supporterne deres blir muligens i flertall på tribunene. Borteseier vil ikke være noen cupbombe. Lincoln ligger på andreplass, er i dytten og har grei kurs for opprykk til League Two. Vi kan håpe på uavgjort og omkamp. Ipswich har aldri vunnet en FA-cupkamp i løpet av fire år med Mick McCarthy som manager...

 

Come on You Blues!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar