Plutselig vinner man: 3-0!

Ipswich Town 3-0 Wigan Athletic. Enorm forvandling på bare tre dager. Vi vant lett 3-0 og kan igjen ta livet med ro. Ipswich rykker neppe ned likevel.Poengene var meget kjærkomne. Plutselig er Ipswich ni poeng over nedrykksstreken. Seks serierunder gjenstår. Blåser en lang marsj i at motstanden var elendig og at elementære forsvarsfeil foranlediget samtlige tre mål. Vi greide omsider å vinne en fotballkamp igjen etter flere måneder med stort sett uavgjort, og et par tap.

I motsetning til kampen lørdag var underholdningsverdien stor denne gangen, både på banen og tribunene. 


Skader og slitasje tvang manageren til å fjerne Knudsen, Skuse og Douglas fra startoppstillingen. Inn med Kenlock, Diagouraga og Hews. Taylor også uventet med i førsteelleveren, framfor Smith (men ble skadd tidlig og erstattet av nettopp Smith). Omleggingen til 3-5-2-formasjon så ut til å ta Wigan fullstendig på sengen, men viktigst av alt: De blå gnistret av spilleglede og vinnervilje. Lag med en sånn glød og iver vinner som regel i denne divisjonen, om motstanderen ikke er klar for kamp.

Wigan-spillerne ankom Ipswich allerede mandag ettermiddag for å forberede seg grundig til denne viktige kampen. De sjekket inn på hotell Novotel og hadde altså ikke sjekket hvor de fleste norske Ipswich-supportere på tur bodde. Novotel!

Vi begynte straks å pønske ut hvordan brannalarmen kunne utløses klokken 0232 på "lovlig" vis, men fant ingen god variant. Mulig noen av oss likevel greide å forstyrre nattesøvnen deres ved å holde det gående i baren til langt ut i de små timer tirsdag morgen. Wigan spilte som et bunnlag, som de jo er, og ble et enkelt bytte, selv om de klarte å produsere flere store målsjanser på stillingen 2-0. Vår polske målmann er i godt slag og tok alt. 

Kampreferat: Ipswich Town 3-0 Wigan Athletic

Etter kampen fortsatte manageren vår å lange ut mot egne supporterne, selv om støtten hadde vært total og uavbrutt. Det plaget visst the gaffer at byttene han ble tvunget til å foreta før denne kampen, endringer som supportere flest vil ha, slo så godt til. Han skulle nok helst ønsket at vi hadde tapt uten Skuse og Douglas og Knudsen, Vi har ikke peiling, må vite:
McCarthy Not Having Pub Discussions on Midtfield Balance  Haff!
 

Kampens store utenomsportslige høydepunkt fant sted før pause, da dommeren fikk strekk eller magasjau og måtte forlate banen i all hast. Fjerdedommeren overtok for førstedommeren, men hvem skulle nå være fjerdedommer? Reglene sier visstnok at kampen ikke kan spilles uten  fjerdedommer. Hoveddommeren var altså ikke i stand til å stå oppreist og overta fjerdedommerrollen. Dermed annonserte speakeren etter Mr. Steve Finch, en angivelig lokal dommerfyr med fjerdedommerkompetanse, som man antok var til stede på Portman Road. Om herr Finch vennligst kunne kontakte nærmeste steward omgående, please?

Meldingen ble ikke bare lest opp en gang. Ikke to ganger. Og heller ikke tre, men fire! Fjerde gang skriker speaker nærmest desperat etter Mr. Steve Finch, "PLEEEEEEASE contact the nearest steward", og supporterne på Sir Bobby Robson Stand responderer med sanger om at Stevie Finch er på puben og andre steder og holder på med fæle ting.

En helt annen fjerdedommer meldte seg til tjeneste og ble heldigvis geleidet på plass inn mellom innbyttebenkene slik at kampen kunne fortsette. Nå som vi tross alt ledet 2-0, og for første gang på over to år hadde skåret to mål i første omgang i en hjemmekamp, skulle det tatt seg ut å måtte avbryte kampen på grunn av mangel på fjerdedommer.

Noen minutter senere kommer likevel speaker igjen på luften med "We have a message for ....". Han legger bevisst inn en kunstpause.
"STEEEEVE FINCH!!!" roper folk i kor og skråler og ler.

".... Mary Palmer" fortsetter speaker med lav stemme.

Britisk humor på sitt beste.

  

Dessverre var tilskuerantallet under 15.000 i flomlyset denne tirsdagskvelden. Årtusenets laveste for en ligakamp på Portman Road, men akkurat i kveld kunne de som ikke dro på kamp bare angre seg. Hvilken praktfull avslutning på vår fem dager lange supportertur i regi av Ipswich Town FC Supporters Club of Norway, med god assistanse av svenskene. Etter kampen hadde vi masse å snakke om. Det hadde jo skjedd så mye. I det siste har Ipswich-supportere hatt fint lite å diskutere etter innholdsløse kamper. Selv om flere av oss skulle tidlig opp for å rekke flyet onsdag, ble det en sen kveld og god omsetning i Novotel-baren.

Come on you Blues!

 

Målene kan ses her:


 

 

#fotball #football #reisebrev #ipswich #itfc #wigan #portmanroad#championship #efl

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits