Can we play you every week?


Fantastisk fotballmandag på Portman Road, fint vær, bra med tilskuere og suveren atmosfære. Ipswich presterte sesongbeste på Sir Bobby Robson Day 2017.


Ipswich Town - Newcastle United 3-1. Tenk om vi hadde spilt sånn hele sesongen! Mektige Newcastle, der hver spiller antakelig har kostet mer i innkjøp enn hele Ipswich-laget til sammen, ble mer og mer sjanseløse for hvert minutt som gikk.

Offensiv vilje og driv preget Ipswich, som virkelig ville gå i angrep og vinne kampen. Så god underholdning har ikke Tractor Boys levert på Portman Road siden seriestarten mot Barnsley i august (4-2). Sesongen har stort sett handlet om å unngå å tape. Uavgjort har vært gjennomgangsmelodien, gjerne 1-1 etter at vi har ledet 1-0 og forsvart oss til fant på hjemmebane.

Må si jeg ble gledelig overrasket da «uendret startellever» ble annonsert en time før kampstart. Samme lag som mot Burton! Og jeg som trodde flere av våre spillere var så skrøpelige at de ikke orket å spille to fotballkamper på litt under tre døgn.

Ankom Portman Road i god tid. Du verden så moro å se glade folk og lange køer over alt. Det er jo sånn det burde være hver gang. «Sir Bobby Robson Day» skulle altså markeres, og sesongkortinnehaverne hadde fått kjøpe fire ekstra billetter til £10 per stykk. Vips, så økte tilskuertallet fra det vanlige 15.000 (solgte billetter, antall tilstedeværende har noen ganger vært mye lavere) til 26.000. Kapasiteten er drøyt 30.000, så her fikk vi følelsen av at Portman Road var bortimot fullsatt.

Jeg hadde for anledningen byttet plass tilbake til Sir Bobby Robson Stand, der jeg var sesongkortinnehaver før. Greit å stå der i min siste Ipswich-kamp på en stund. Et meget godt valg, faktisk. Stor stemning gjennom hele kampen; ingen buing mot manager McCarthy eller egne spillere. Burde være en selvfølge å støtte eget lag og spillere gjennom hele kampen, men dessverre har mishagsytringer mot egne vært fast kotyme i hver bidige kamp siden lenge før jul. Jeg har mislikt oppførselen sterkt, men samtidig hatt full forståelse. Underholdningen har vært lik null. Kampene har vært dørgende kjedelige. Spillet helt elendig. Likevel har manager Mick stått etter kampen og skrytt av at den og den har spilt helt fantastisk - og alltid minnet oss på hvor gode motstanderne faktisk er, uansett hvem motstanderen har vært, og at supportere som diskuterer fotball på puben ikke har peiling, for han har alltid rett og vet best. Supporterne har intet de skulle ha sagt.

Alt sammen toppet seg for en snau måned siden. Billettprisene for neste sesong ble kunngjort. Økning over hele linjen, riktig nok minimal, men stor endring av struktur og kategorisering. Pensjonister og barn fikk ta støyten. Folk ble helt gærne, og slik har det fortsatt, både i sosiale medier og i virkeligheten. Klubb og supportere er på kollisjonskurs. Eieren er stum. Talsmannen opptrer som komiske Ali. Manageren er sta. Tabellen sier sitt. Supporterne er sinte. 15 sesonger i samme divisjon. Snart 16. Noe må skje.

Ipswich - Newcastle er derfor et lite avbrekk fra en håpløs fotballhverdag. Endelig skal det arrangeres fest på Portman Road. Resultatet er uvesentlig for oss, etter seieren i Burton. Ipswich kan ikke rykke ned, vi er trygge nå, men Newcastle må helst vinne for å holde unna i opprykkskampen.

The Toon mangler stadig sin skadde toppskårer Gayle. Dermed blir oppgaven atskillig enklere enn på St. James' Park før jul. De stiller med vår gamle toppskårer Murhpy på topp. Han må vi da klare å kontrollere? Det blir fort klart at Newcastle-analysen vært solid i Ipswich-leiren denne gangen. Gjestene, som hadde slitt med å få spillet på gli i kampene forut, kommer aldri ordentlig i gang her heller. Den gode balldistributør Shelvey utraderes. Ipswich i 4-3-3 eier kampen nesten hele tiden.

Dommeren annullerer uforståelig en tidlig Ipswich-ledelse, da et frispark fra Lawrence spretter rett (?) i mål. Den samme Lawrence får stort sett frispark mot seg hver gang han er i nærheten av ballen.

1-0-gållen får vi likevel rett før pause. Brudd høyt i banen fører til Ipswich-kontring. Lawrence fosser fram i full fart og slår en kortpasning til Sears som dundrer ballen i mål via en Newcastle-fot. Praktfull fotball.

Murphy utlikner selvfølgelig. Er først på et innlegg fra venstre og setter enkelt fram foten. 1-1. Full jubel på bortetribunen, men Murphy selv er avmålt. Grei gest. Fint mål. 1-1 nå igjen, tenker jeg.

Men vi lar oss ikke knekke, slik vi gjerne gjør, og kommer i stedet mye sterkere tilbake. McGoldrick sist på ballen etter glimrende spill. 2-1!

«Can we play you every week?» ljomet utover Portman Road fra Sir Bobby Robson Stand. Alltid artig når den synges, skjer ikke så ofte, men vi burde vel heller sunget "Can we play like this every week?".

Og jammen fortsetter vi og får 3-1 på overtid. Innbytter Pitman bommer komisk på ballen da han skal legge inn. Dette blir i stedet en perfekt finte, og Pitman får et nytt innleggsforsøk. Ballen møtes med et perfekt volleyspark av Hews. Kanonskåring!

To Ipswich-seirer på rad er dermed et faktum, for første gang denne sesongen! En sesong som nå er over for min del, og strengt tatt også for Ipswich Town FC. Tre betydningsløse kamper gjenstår.

Over til HamKam.

 

---

Så kampen på nytt i opptak hjemme i stua på Hamar noen dager senere. Kampen virket litt dårligere på tv. Fotball er nå en gang best i levende live. Dessverre var Eurosports sending preget av sløve kommentator-feil og etter hvert mye unødvendig prat. Måtte sku ned lyden. Når kommentatoren verken kjenner lagenes nå-tilstand eller historien, og ikke forbereder seg ordentlig før jobben skal gjøres, er det like greit å la sendingen gå med engelsk kommentator. For øvrig rettes herved en stor takk til Discovery for at dere har vist så mange Championsip-kamper denne sesongen, og ikke minst de ukentlige oppsummeringene i Championship-magasinet. Håper det fortsetter slik neste sesong!

 

 

Kampreferat TWTD: Ipswich Town 3-1 Newcastle United

 

Come on You Blues!

Skåringer og noen høydepunkter kan ses her:


Det ble for øvrig utgitt et 100 siders spesialprogram til kampen:#football #football #itfc #nffc #ipswich #nottingham #sirbobbyrobson #portmanroad #efl #championship

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits