Seriestart, dessverre

Så er det dessverre seriestart i The Championship 2017/18. Ipswich Town åpner hjemme mot Birmingham City lørdag. Jeg anbefaler sikker B i kamp nummer 7 på tippekupongen.

 

Ifølge Norsk Tipping har folks spill, i skrivende stund, fordelt seg slik: H 48%, U 25%, B 26%.

Folk!

Ipswich Town ble nummer 16 forrige sesong. I løpet av sommeren er stallen svekket, mens jeg fornemmer at "alle" de andre klubbene har forsterket sine lag. Dessuten er de tre nyopprykkede klubbene Millwall, Bolton og Sheffield United trolig bedre enn de tre som rykket ned i mai; Blackburn, Wigan og Rotherham.

Pessimisten i meg sier derfor at vi ender sist på tabellen. 24 plass. Ipswich-optimisten i meg er låst inne på rommet sitt.

Ståa er som følger:

Manager: Mick McCarthy. Utgått på dato. Terningkast 1.

Keeper: Bart Bialkowski. Polakken er blant divisjonens beste målmenn. Reserven Gerken er ikke god nok. Tredjekeeper Crowe lovende og spennende, men mangler kamperfaring og blir nok lån ut igjen dersom Bialkowski ikke selges. Terningkast 4.

Forsvar: Bautaen Berra har dratt hjem til Skottland. Han er ikke erstattet, men lovende Webster er nå skadefri og kan sikre seg fast midtstopperplass. Jeg frykter at han får selskap av kaptein Chambers, som neppe er blitt en bedre fotballspiller i løpet av sommeren. Chambers er en fin fyr og god kaptein, men for dårlig fotballspiller på dette nivået. Jeg ville foretrukket Tommy Smith og Webster. Nykommer Iorfa (på sesonglangt lån fra Wolves) bør gjøre høyrebackplassen til sin. Utfordres av Spence. På venstreback er det fare for at Knudsen velges framfor Kenlock. Så spørs det om vi skal spille 4-4-2 eller med tre mann bak. Uansett blir dette skjørt. Terningkast 2.

Midtbane: Celina er lånt inn fra Manchester City. Han hadde en god sesong på lån i Twente forrige sesong. Erstatter forrige sesongs superlån Lawrence, som er tilbake i Leicester (og nok blir å se mye i Premier League ganske snart). Mye skal klaffe for at Celina blir en ny Lawrence, og derfor er vi klart svekket. Lawrence var vår soleklart beste utespiller forrige sesong, og han skåret mange mål. Huws står oppført på listen over nykommere, men han var da vitterlig på plass på lån i vårsesongen, spilte mange gode kamper, men også flere dårlige - og kan ikke regnes som forsterkning. Skuse blir helt sikkert valgt først av Mick på sentral midtbane. Han er managerens favoritt, men er blitt enda eldre og tregere siden forrige sesong, og antakelig svakere. Her blir det pasninger på tvers og bakover. Huws bør være selvskreven på laget. Dermed blir det ikke enkelt å få plass til ungguttene Dozzell og Downes eller Nydam, friskmeldte (?) Bishop og Hyam, eller nykommer Adeyemi? Celina er Ward er troppens kantspillere. Rowe et alternativ. Denne lagdelen er i ubalanse og står i fare for å til å bli overspilt i mange kamper. Terningkast 2.

Angrep: Joe Garner er hentet inn fra Rangers i skotsk fotballs øverste divisjon, som etter min mening er på nivå med norsk eliteserie. Er i sommer blitt hauset opp etter å ha skåret mange mål i treningskampene. Disse skåringene har kommet mot variabel motstand. Han har dessverre tidligere avslørt at han ikke holder Championship-nivå. Riktig nok har jeg sett ham gjøre hat trick mot Ipswich for noen sesonger siden, for Preston i FA-cup-omkamp på Deepdale (Ingen FA-cup-finale for Ipswich i år heller). Jeg frykter at dette er et bomkjøp. Håper å ta feil! £1 million har vi visstnok betalt. McGoldrick er Ipswich' eneste klassespiss, men han blir sikkert langtidsskadet denne sesongen også. Pitman er dessverre gitt bort til Portsmouth. Dermed må vi stole på at Sears skal skåre mange mål. Dette går ikke. Terningkast 2. På grensen til 1.

Sesongoppkjøring: Omtalt i forrige blogginnlegg. Ipswich Town FC går i gang med sin 16. strake sesong i The Championship, og burde mer enn noen annen klubb vite hva som kreves. Likevel er vi ikke klare til start når startskuddet avfyres. Ingen førsteellever er samspilt. Totalt sammenbrudd i siste treningskamp: 6-1-tap for Charlton. Mange mener vi skal glemme den kampen. Ja, for her er det jo bare å stikke hodet i sanden. Vi har ikke spilt en eneste treningskamp mot antatt bedre motstand. Snakk om elendig opplegg! Jeg fatter ikke at det er mulig. Terningkast 1.

Konklusjon: Stallen er for tynn. Kvaliteten laber. Forberedelsene ikke gode nok. Keeperen er vår beste spiller, men denne sesongen kan ikke Barts fantomredninger redde oss. Ipswich ender sist på tabellen og rykker ned, med god margin. Vi kan heller ikke forvente bedring i løpet av overgangsvinduet, siden det virker som om (nesten) alle de andre klubbene er bedre økonomisk stilt enn oss og uansett vil forsterke litt mer enn det vi måtte finne på.

Ørlite forbehold: Manager Mick McCarthy får sparken eller trekker seg lenge før jul. Eller eier Marcus Evans selger klubben. I så fall er det et visst håp, men det er ikke stort.

Når det gjelder meg sjøl, har jeg latt være å fornye sesongkortet på Portman Road, etter å ha vært stolt innehaver av dette de siste åtte sesongene. Trenger litt luft nå. Har planer om å se en kamp før jul; hjemme mot Sheffield Wednesday en tirsdag i november. Hvis det nå går som fryktet, blir det derimot mange englandsturer på slutten av sesongen. Jeg skal selvfølgelig være med på nedturen. Omsider kommer vi oss ut av denne divisjonen, men dessverre i feil ende.

Come on You Blues!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits