hits

Sjokkåpning

Fire seirer, ett tap. Andreplass på tabellen. Seriestarten har vært en drøm for Ipswich Town. Jeg var jo litt lunken her på bloggen før seriestart, så 12 poeng av 15 mulige er sjokkerende bra.

 

Tractor Boys har hatt fin flyt, med goal line technology og greier. Hell og lykke har fulgt oss. Da vi omsider møtte ordentlig motstand, i form av Fulham i femte serierunde, var vi sjanseløse og tapte greit. Jeg frykter derfor stadig at sesongen ender grusomt, altså med nedrykk, siden vi ikke er i nærheten av de bestes nivå, men sannsynligheten for overlevelse er naturligvis mye større nå enn den var ved seriestart. 12 viktige poeng er erobret, og dem kan ingen ta fra oss. Vi trenger cirka 35 til på de resterende 41 kampene.

 

Slik gikk det i august (klikk for å se høydepunkter):

Ipswich Town - Birmingham City 1-0

Barnsley - Ipswich Town 1-2

Millwall - Ipswich Town 3-4

Ipswich Town - Brentford 2-0

Ipswich Town - Fulham 0-2

Dessuten slo vi Luton Town i ligacupens 1. runde, men røk i 2. runde, da vi stilte med sju debutanter eller noe sånt borte mot Crystal Palace fra Premier League:

Luton Town - Ipswich Town 0-2

Crystal Palace - Ipswich Town 2-1

 

Ipswich i august: Terningkast 5.

 

 

Ipswich Town er nummer to på tabellen, på direkte opprykksplass til Premier League. Vi ligger foran Leeds, mens undulatklubben fra gulrotland fornøyelig nok befinner seg i nedrykksposisjon til League One. Tenk om dette var sluttabellen...

I min sportsverden har likevel HamKams fotballkamper i 2. divisjon og Storhamar Hockeys treningskamper tatt det meste av oppmerksomheten i august. Kamma vinner og vinner, har seks strake seirer nå, og 7-0-seieren borte mot Grorud var muligens klubbrekord. Min Kamma-statistikk går kun tilbake til 1984, og aldri har de grønne og hvite tatt en større borteseier i seriespill. 10-1 mot Ringsaker i en cupkamp er rekorden. HamKam rykker ganske sikkert opp til Obosligaen etter noen dystre sesonger.

Storhamar Hockey er enda mer spennende. Hockeyfeberen raser på Hamar. Laget er kraftig forsterket i sommer. 3000 tilskuere så sesongens første trening med #41 Thoresen. Nesten 3500 betalte for å se den første treningskampen mot VIF (seier 5-0). Reiste forrige helg med samboeren til Bremerhaven og så Storhamar i treningsturnering. Bremerhaven by framsto relativt medioker, men hockeykampene var supre. Har aldri sett treningskamper bli spilt på den måten. Full fart og total tenning. Slagsmål og greier. Seriestarten borte mot Vaalerengens Idrettsforening i Fjellhallen på Gjøvik (sic!) er bare noen dager unna. Fredag kveld, direkte på TV 2 Zebra, for dem som måtte være nysgjerrig på hva denne hockeyfeberen handler om.

Men så var det Ipswich, da. HamKam og Storhamar kan vinne så mye de vil; det er først når det blir Ipswich-seier her og der at jeg finner ro i kropp og sjela. For et par uker siden ble det bingo: Kamma vant 7-0, Ipswich 2-0 og Storhamar 5-1 - helt samtidig en lørdags ettermiddag. Den kvelden følte jeg meg som en medgangssupporter. Kommer aldri til å skje igjen.

Hvordan kan Ipswich Town plutselig blomstre under den kjedelige og utskjelte manager Mick McCarthy? Først og fremst fordi iren har gått på akkord med egne prinsipper og sluttet å være så sta. Angrep er plutselig det beste forsvar. Taktikken «vi forsøker å skåre flere mål enn dere» har tatt over for forrige sesongs mantra «vi forsvarer vårt poeng ved å legge opp taktikken for å ødelegge motstanderens spill». Jeg aner virkelig ikke hvorfor Mick plutselig har endret innstilling i sommer, men jeg elsker det. Waghorn ble kjøpt fra Rangers like før seriestart. Han og Garner, også fra Rangers, har levert varene, som det heter. Vi har hatt opptil flere skudd på mål i hver eneste kamp. Vi har spilt med fire spisser i mange kamper. Mick er blitt helt gæern. Effektiviteten har vært sensasjonell. Det spilles også fotball langs bakken gjennom midtbanen nå. Det skjøre forsvaret har holdt, og bakerst har keeper Bialkowski vært i storform. På den måten blir det poeng. For øvrig har vi hatt, og har stadig, en skadeliste lengre enn lengst. Ipswich har altså mer å gå på!

Tipper Mick fått beskjed fra klubbeier Marcus Evans om å legge om spillestilen. Sesongkortsalget gikk ned også foran årets sesong. Folk var grundig lei defensiv inngang til kamper. Til og med mot bunnlaget Rotherham la Mick opp taktikken etter dem. Vi greide uavgjort, med et nødskrik.

Jeg fornyet ikke sesongkortet i sommer. Har ikke noe med manglende lojalitet å gjøre, eller at jeg er en dårlig taper. Jeg ønsker bare å oppleve at laget mitt forsøker å skåre mål på hjemmebane. At Ipswich i hvert fall prøver å vinne! Da må man angripe. For min del, med reiseruten Hamar - Ipswich - Hamar å bale med, er også tidsbruken avgjørende. Kan ikke bruke to døgn på se et fotballag som knapt tør å flytte spillere over midtstreken.

Denne sesongen har det omsider blitt svært mye enklere å følge Ipswich Town på avstand. Ifollow heter nyvinningen. For 104 pund kan man se alle sesongens ligakamper live på nett, uten reklameforstyrrelser og virustøys. Produksjonen er meget enkel, med ett kamera, uten klokke, uten resultatgrafikk og uten kommentator. Man må følge ordentlig med helt tiden, men du verden: Dette er jo som å værra på kampen! Bortekampen mot Millwall, som vi til slutt vant 4-3, var en virkelig påkjenning. Ifollow tilbyr tilbakespoling underveis, og jeg spolte og spolte tilbake så mye, sjanser og høydepunkter inntraff jo hele tiden; at jeg først var ferdigsett klokka 23:05. Svett og glad. Da hadde sluttresultatet i virkeligheten vært klart i over et kvarter!

Opplevelsen er meget god dersom man slår av telefonen og stenger verden ute. Mens kampen pågår nytter det ikke å følge med i sosiale medier eller ha tilgang til resultatvarsling.

Etter landskamppausen skal Ipswich ut i vanskelige bortekamper mot Queens Park Rangers  og Derby County. Det blir interessant. Ifollow!
 

Come on You Blues!

 

Grorud - HamKam 0-7

 

Storhamar vant bronsefinalen i treningsturnering i Tyskland. Sesongens første "medalje".

 

 

#blogg #fotball #football #championship #efl #itfc #storhamargutta #hamkam

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar