hits

Ingen blå oktoberfest

Oktober ble ingen festmåned. Kun tre poeng på fire kamper. Ipswich Town er i nedrykksform, og manageren har tiltet. November kan bli mørk og skummel.

 

Her har vi søndre del av formtabellen. En oversikt over lagenes fem siste spilte kamper, per 31. oktober. Ipswich har altså tatt tre poeng på de fem siste ligakampene. Skåret fire mål, sluppet inn ni. De tre poengene ble med nød og neppe innkassert mot lille Burton Albion, ved hjelp av flaks og flyt og en superskåring av innbytter Celina fra Drammen. 

Ipswich' "prestasjoner" i oktober:

Sheffield United - Ipswich Town 1-0 (se høydepunkter her)
Ipswich Town - Norwich City 0-1 (se høydepunkter her)
Burton Albion - Ipswich Town 1-2 (se høydepunkter her)
Cardiff City - Ipswich Town 3-1 (se høydepunkter her)

Jeg har kun sett Norwich-kampen, på tv på en viss pub øst i Oslo. Et tamt "Old Farm" uten passion, men sikkert moro for Norwich-fansen. Heldigvis fins det andre gode lag som banker undulatene så de ikke flyr opp en divisjon igjen.

Skal være så ærlig å si at kampene mot Sheffield United, Burton og Cardiff orket jeg rett og slett ikke å se. Jeg har falt fra. Gidder ikke å engasjere meg i Mick McCarthys gjøren og laden. Jeg har jo tilgang til alle kampene via iFollow, men har funnet på andre ting når Ipswich har spilt, for eksempel vært på jobb eller på ishockeykamp eller sett en breddefotballkamp, og nøyd med med å skumlese kampreferater og kikket på såkalte høydepunkter dagen etter.

Micks pressekonferanser dagen før kamp sendes også live nå for tiden. I couldn't care less. Jeg er Ipswich-supporter. Ikke Mick-supporter.

Det står elendig til i Ipswich Town nå, men på den ordentlige Championship-tabellen ligger vi likevel plassert på øvre halvdel etter sjokkåpningen i august. Vi er stadig helt oppe på 11 plass med sju seirer og sju tap. Fremdeles ingen uavgjorte! 21 poeng. Målforskjell 23-22. Problemer er at vi trenger nesten 30 poeng til for å unngå nedrykk. Vi er derfor helt nødt til å fortsette å slå bunnlagene, siden vi alltid taper for de beste.

Samtlige sju seirer har kommet mot bunnlag:
24. plass Bolton Wanderers
23. plass Burton Albion
22. plass Sunderland
21. plass Birmingham City
19. plass Barnsley
17. plass Millwall 
15 plass Brentford

Mens disse sju har vi tapt for:
2. plass Cardiff City
3. plass Sheffield United
4. plass Bristol City
7. plass Leeds United
9. plass Norwich City
12. plass Queens Park Rangers
16. plass Fulham

Motstandere i november:
10. plass Preston North End, lørdag 4. november (H).
18. plass Hull City, lørdag 18. november (A).
14. plass Sheffield Wednesday, onsdag 22. november (H).
5. plass Aston Villa, lørdag 25. november (A).
6. plass Derby County, tirsdag 28. november (A).

Fortsetter trenden, skal det i november bli seier mot Hull, men tap mot de fire andre. Tre poeng på fem kamper i november betyr i så fall 0,6 poeng per kamp. Det holder jo ikke.

Intet tyder på noe snarlig trendskifte, snarere tvert imot. Manager Mick McCarthy har gått helt i vranglås og insisterer på å sitte pal i jobben ut kontraktstiden, det vil si ut inneværende sesong. Dette sa han etter seieren over Burton, her referert på Twitter av lokalavisens sportsreporter Stuart Watson:
 

 

Ipswich slet tungt mot The Brewers, og supporterne foreslo at Celina, driblefanten på lån fra Manchester City, burde byttes inn. Celina kom omsider innpå mot slutten og ble matchvinner på Pirelli Stadium med et fantastisk frisparkmål. 

Det er full krig mellom Ipswich' manager og det store flertallet av Ipswich-supportere, mens klubbeier Marcus Evans som vanlig er usynlig og forholder seg taus og likeglad. For ei suppe!

Mick feirer i disse dager femårsjubileum som Ipswich-manager. Han har nettopp passert 250 kamper som Ipswich-sjef. Denne perioden kommer til å bli omtalt som dyster i klubbhistorien. 

Oktober får terningkast 2 her på bloggen. En tynn 2er, reddet av Celinas frispark. Snart er det jul, og jeg ønsker meg ny manager. Hvem som helst!

Min plan om å reise over og se en Ipswich-kamp i november, hjemme mot Sheffield Wednesday, har dessuten gått i vasken. Kampen ble plutselig flyttet fra tirsdag 21. november til onsdag 22. november på grunn av tv. Dermed blir det ingen Ipswich-tur på meg denne høstsesongen. Sikkert like greit.

Come on You Blues!

 

 

OKTOBERFEST-1: Storhamar vinner borte mot Frisk Asker og inntar tabelltopp. Stor stas.

 

OKTOBERFEST-2: HamKam vinner 3-0 over Vaalerengens Idrettsforening II på Valle og feirer opprykk til Obosligaen. Hurra!

 

 

 

#itfc #ipswich #efl #football #fotball #blogg #championship #mickout #evansout #storhamar #hamkam

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar